Om drömvinster

När man spelar på Svenska spels Lotto så kan man, om man vill, vara med och spela om vårt lands absolut största Jackpotvinst. Det är något de kallar för Drömvinsten och om du samtidigt som du spelar Lotto även kryssar i Joker så är du med och spelar om den.

Drömvinsten är alltså den största spelvinsten som finns i Sverige än så länge och den ligger alltid på minst 75 miljoner svenska kronor. Eftersom att det är en jackpotvinst så kan den öka och för inte så länge sedan så var det en lycklig vinnare som kammade hem mer än 100 miljoner på den. Så för att vinna Drömvinsten krävs det att man dels har sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker. Man kan räkna både framifrån och bakifrån. Oavsett om man spelar på Lotto1, Lotto2, onsdagsdragningen eller lördagsdragningen så kan man vinna Drömvinsten.

Potten för Drömvinsten börjar alltid på 75 miljoner svenska kronor och sedan växer den med ca 1,5 miljoner varje vecka tills någon blir den lycklige vinnaren. Svenska spel har inte satt något tak för Drömvinsten och det gör att den i princip kan bli hur stor som helst. Den absolut största summan som delats ut med denna vinst låg på hela 214 595 981 kronor. Den delades ut i mars år 2010 och det var en mycket lycklig helsingborgare som tog emot den.

Så fort som någon har vunnit Drömvinsten så börjar potten om på 75 miljoner igen, alltså är den alltid garanterat så stor. En riktigt bra sak att veta är att chansen till att vinna Drömvinsten inte påverkas av hur mycket du satsar på Jokern. Om du vill se vad Drömvinsten ligger på för tillfället så kan du alltid se det under Jackpot-informationen på Svenska spels hemsida.